Сталева катанка являє собою один з основних продуктів чорного металопрокату. Це металева заготовка, яка йде на виробництво дроту і ряду інших металовиробів. Сталева катанка широко використовується в промисловому виробництві, будівництві та енергетиці.

З неї роблять будівельні канати, пружини, електроди, дріт, металеву сітку різних видів і призначення. Цей напівфабрикат використовується в якості сировини у виробництві шурупів, болтів, цвяхів.

На виробництво катанки йде сталь Ст0, СТ1, СТ2, СТ3. На гаряче розкатання подається блюм - заготовка з квадратним або прямокутним перетином з мінімальним розміром сторони у два метри. Блюм перетворюють на квадратні заготовки 10 × 10 см і розділяють на відрізки довжиною близько 10 метрів. Потім їх проводять по прокатного стану через вали, де відбувається формування гарячого металу. Наприкінці прокатного верстата відбувається намотування сталевої катанки в кільця. Далі вона піддається охолодженню, яке може бути повітряним (природним) або прискореним.

Поверхня сталевої катанки повинна бути ідеально рівною. Будь-які деформації - щербини, окалини, порожнечі - негативно позначаються на міцності катанки і її експлуатаційних властивостях. Також негативно впливає на якість сталі позбавлення вуглецю, яке може бути викликане нагріванням в процесі виробництва.

Із заготовки зазвичай роблять круглу катанку, але випускаються і різновиди з квадратним або шестикутним перетином. Сталева катанка випускається в діаметрах від 5 до 10 міліметрів.

Зазвичай випускається катанка двох класів. Клас Б - це вироби підвищеної міцності, а літерою В позначається катанка звичайної міцності, яка потребує подальшої обробці в залежності від сфери застосування.

Ціна сталевої катанки залежить від марки стали, діаметра готової катанки і її довжини. Найбільше коштує тонка катанка, що пояснюється більш складною технологією її виробництва.

У нас ви можете купити сталеву катанку та інші види сортового прокату. Компанія «МЕТАЛБУДСЕРВІС ТРЕЙД» представляє широкий сортамент дротяного металопрокату з різних металів. Ціна визначається метричними параметрами виробу і матеріалом виготовлення.

Дивитись товар у каталозі