Мідна катанка - металевий прут різного діаметру. Існують різні модифікації, але самі ходові - діаметром від 5,5 до 14 міліметрів. Цей вид металопрокату вкрай затребуваний в промисловості та будівництві.

Значні обсяги мідної катанки переробляються в мідний дріт і використовуються у виробництві електродів, також вона застосовується для кріплення деталей і в якості пакувального матеріалу. Мідний дріт застосовується як провідний елемент електричних проводів і кабелів шин та інше. Також в електротехніці затребувана і сама мідна катанка.

Виробляють катанку двома способами. У першому випадку в обробку пускають мідну заготовку. Її розрізають на смужки, які потім проходять через кілька пресувальних валів. На виході виходить спресований і міцний шнур. Отриманий напівфабрикат охолоджують, а потім згортають в бухти масою від півтонни до 3,5 тонн - залежно від діаметра виробу.

Бухти закривають в пакети з поліетилену, щоб на метал не впливали хімічно активні речовини. Також вони оберігають катанку від забруднень. Не менш важливо уникнути механічних пошкодження, для чого бухти поміщають в ящики. Катанку, виконану з мідної заготовки, маркують індексом «КМ».

Ще один спосіб - метод безперервного лиття з прокаткою металу. В якості сировини в цьому випадку використовується мідний лом і очищені метотходи. Упізнати таку катанку можна по абревіатурі «КМор».

Катанка мідна ділиться на три класи - А, В, С. Катанка класів В і С в основному йде на виробництво кабельних виробів з діаметром дротів від 0,5 мм. Для кабелів з діаметром жили 3-4,5 мм може використовуватися катанка класу С.

При виборі катанки основне значення має сфера подальшого її використання. Основні параметри - діаметр прута, електрофізичні властивості і хімічний склад цього виду металопрокату. На виробі не повинно бути задирок та тріщин, крім того, катанка повинна строго відповідати стандартними розмірами.

У нас ви можете купити мідну катанку та інші види сортового прокату. Компанія «МЕТАЛБУДСЕРВІС ТРЕЙД» представляє широкий дротяного металопрокату з різних металів. Ціна визначається метричними параметрами вироби і матеріалом виготовлення.