Пруток - длінномірний металовиріб, що служить заготовкою для виготовлення різних деталей. Виробляють прутки методом прокатки, пресування, витягування або кування, а потім, на заключному етапі, використовують метод гарячого або холодного волочіння.

Пруток сталевий, як і латунний, мідний і алюмінієвий, має різну форму перетину: круглу, квадратну, прямокутну, овальну, трапецієподібну і шестигранну.

Сталевий пруток, що відрізняється високою міцністю, виробляється зі сталі різних марок, вибір якої залежить від призначення виробу. Діаметр перетину - від 5 до 250 мм, але найчастіше використовуються прутки діаметром 5, 6, 9, 10, 12 і 20 мм. Щоб вказати на відмінності в міцності заготовки, використовують буквені позначення: А, Б і В.

Висока корозійна стійкість сполуки цинку і міді, із включенням легуючих компонентів, дозволяє використовувати ці латунні сплави в авіаційній, космічній, автомобільної та приладобудівної промисловості.

Вимоги щодо виготовлення прутка з латуні визначає ГОСТ 2060. Завдяки включенню в сплав в якості легуючих елементів нікелю, кремнію, алюмінію, марганцю, свинцю, латунний пруток легко обробляється методом штампування, фрезерування або різання, виготовляючи таким чином шестерні, болти, гайки, деталі арматури , редукторів та інших систем.

Для виготовлення дуже дрібних деталей широкого спектра застосовується мідний пруток. Купити його можна - навіть з відстрочкою платежу - в будь-якому місті України, де розміщені склади компанії. Висока електропровідність міді використовується в енерго-, електротехнічної промисловості, а її безпеку для здоров'я людей дає можливість забезпечити різними механізмами системи газо- і водопостачання.

Легкість, міцність, пластичність, висока теплопровідність, корозійна стійкість і екологічна безпека дозволяє алюмінієвим пруткам знайти застосування в будівельній та машинобудівної індустрії, незамінні вони і в харчовій промисловості, і в торгівлі.

Як найбільш затребуваний вид металопрокату, на складах компанії «МЕТАЛБУДСЕРВІС ТРЕЙД» представлено широкий сортамент прутка латунного, сталевого, мідного і алюмінієвого. Ціна визначається виходячи з діаметру і довжини виробу, а також матеріалу виготовлення.